VAFF filmfestival


Lördag 28 maj

Filmfestivalen där du kan visa din egen film, träffa andra filmare och se bra kortfilm. En jury kommer dela ut pris till filmer i kategorin Mellanvikt 16-19 år och Tungvikt 20-26 år. Vinnarna i VAFF kommer att gå vidare till riksfinalen Novemberfestivalen.

Tävling

De som är mellan 16-26 år kan vara med och tävla och visa din film på VAFF. Festivalen är Västerbottens uttagningen till Novemberfestivalen som även kallas SM i ung svensk film. Vinnaren av VAFF får tävla på Novemberfestivalen i Trollhättan och representera Västerbotten med sin film! Det kommer även delas ut diplom i flera kategorier.

 

 

Regler tävling 16-26 år

  • Filmen får vara max 15 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter
  • Filmen ska vara producerad år 2021 eller 2022
  • Filmaren ska bo, jobba, studera i Västerbotten eller komma från Västerbotten
  • Filmaren ska ha rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen

Anmäl din film

Öppen sektion

Du kan anmäla en film även om du inte mellan 16 – 26 år eller har en film som är längre än 15 minuter. ALLA är med andra ord välkomna att anmäla sin film till VAFF så länge filmen eller filmaren har en anknytning till Västerbotten! Även här ska filmaren ska ha rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen.

Anmäl din film till öppen sektion 

Publikens pris

Besökarna får säga sitt och vi delar ut pris till publikens favorit!

Kontakt

Frågor om VAFF besvaras av Johan på Film i Västerbotten.

 

Johan Lundkvist
Producent av VAFF 2022
johan@filmivasterbotten.com
070-241 34 37

 

 

VAFF är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västerbotten kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se