Litteraturdag


Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson på Nordsken 2019.

Litteraturdag för bibliotekarier och lärare på Nordsken, 27 maj

Nordsken bjuder in Sveriges alla bibliotekarier och lärare till en dag i Skellefteå med fokus på litteratur i genrer som fantasy, scifi och skräck. Fredag den 27/5 kl 10:30 – 15:00 ägnas programmet på Kreativa Scenen åt några av Sveriges främsta författare och illustratörer inom dessa genrer.

Foto: Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson på Nordsken 2019.

 

I programmet ingår föreläsningar och panelsamtal med bl.a.

  • Sara Bergmark Elfgren
  • Elias & Agnes Våhlund
  • Oskar Källner & Karl Johnsson
  • Ola Lindholm & Johan Lindqvist
  • Mårten Gisby & Henrik Johansson
  • Niclas Christoffer
  • David Renklint

 

Fler namn kan tillkomma. Detaljerat program delges senare och uppdateras löpande.

 

10-årsjubileum för Nordsken

Ett besök på Nordsken ger också ytterligare en dimension, då det är här som målgruppen för fantastik i alla dess former samlas.

Spelkulturfestivalen Nordsken är ett av Sveriges största event inom fantastik och kultur och firar i år sitt 10-årsjubileum. Det kommer bli en fantastisk folkfest för alla som gillar populärkultur, underhållning och spel i alla former. Huvudattraktionen under eventet blir svenska mästerskapet i Cosplay vilket är en fantastisk show att bevittna. Samma kväll som Litteraturdagen kommer dessutom en konsert av Sabina Zweiacker att framföras på det nybyggda kulturhuset Sara, med musik från Sagan om Ringen, Star Wars, The Witcher m.fl.

Fantastic Conference 25 maj


Wood hotel

Literature & Graphic novels

En ytterligare möjlighet att komma nära kreatörer och få en inblick i deras arbete ges onsdag 25/5. Då arrangeras Fantastic Conference, en branschkonferens för kreatörer, i Sara Kulturhus. Några av tidigare nämnda författare – samt många fler talare – medverkar i programmet. Förutom ett föreläsningsspår inriktat på Litteratur & serier finns ytterligare fyra föreläsningsspår med inriktning på spel och film.

Biljetter och anmälan

Inträdesbiljett till Nordsken fredag 27/5 kostar 250 kr. 

Det är även möjligt att köpa biljetter för hela helgen, eller för Fantastic Conference (då ingår även inträde på Nordsken hela helgen) för att kunna ta del av ännu mer fantastiskt innehåll.

 

  • Inträdesbiljett till Nordsken torsdag 26/5 till lördag 28/5 kostar 350 kr.
  • Inträdesbiljett till Fantastic Conference onsdag 25/5 inklusive Nordsken torsdag 26/5 till lördag 28/5 kostar 1500 kr (Early Bird t.o.m. 31/3) eller 2450 kr (fr.o.m. 1/4).

 

Köp biljett till Nordsken och Fantastic Conference här

Biljett mot faktura, anmäl medverkan via detta formulär (OBS! endast faktura)

 

Litteraturdagens program är tillgängligt för alla besökare på Nordsken, men riktar sig specifikt till bibliotekarier och lärare. Antalet sittplatser vid scenen är begränsat, och platser reserveras för anmälda deltagare.

 

Fika- och lunchbiljett ingår till anmälda deltagare under Litteraturdagen 27/5.

 

Biljett till konserten på fredagkväll kan endast köpas online här:

https://bit.ly/nordskenkonsert

 

Specialerbjudande för Marskonferensen

Den 24–25 maj arrangeras Marskonferensen för bibliotekarier i Umeå. Du som deltar där får GRATIS inträde på Nordsken hela helgen.

 

Anmäl medverkan via detta formulär: https://bit.ly/Litteraturdagen och ange Marskonferensen som betalningsalternativ.

 

Frågor

Skicka eventuella frågor till andreas@nordsken.se

 

Konsert 28 maj


Konsert med Sabina Zweiacker

Den 27:e maj, i samband med Arctic Game Week och Nordsken, arrangeras en speciell konsert i Sara Kulturhus. Det är den kända sopranen Sabina Zweiacker som ger oss en oförglömlig upplevelse under konserten Memory and Time där musikaliska mästerverk från Sagan om Ringen, Star Wars, Game of Thrones, Skyrim, Final Fantasy m.fl. spelas upp.